Groei-in-je-werk-logo
Groei-in-je-werk-logo
Ja, Ik wil lid worden

Het belang van een scholingsplan

november 18, 2021

Als ZZP'er in de Zorg ben je er zelf verantwoordelijk voor het bevoegd en bekwaam blijven in jouw handelingen. Hier hebben wij al eerder een artikel over geschreven. Je kan dit doen door e-learnings te maken, congressen en workshops te bezoeken en trainingen gericht op onderwerpen in de zorg te volgen. Daarnaast zijn er ook allerlei verschillende specialisaties die je kan volgen. Je kan je bijvoorbeeld omscholen naar een diabetesverpleegkundige, praktijkopleider of een praktijkondersteuner. Als ZZP'er in de Zorg staat het jouw vrij om hier zelf invulling aan te geven. Om het zo overzichtelijk mogelijk voor jou te houden, kan het opstellen van een scholingsplan nuttig zijn.

Wat is een scholingsplan?

Een scholingsplan is een overzicht waarmee jij jouw ontwikkelingen als ondernemer / zichtbaar maakt. Je bent er zelf van bewust welke scholingen jij nodig hebt om jouw werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. En nog belangrijker.. om jouw werkzaamheden met een hoge kwaliteit en zo veilig mogelijk uit te voeren.  In het scholingsplan kan je aangeven wat jouw wensen zijn voor scholingen en trainingen en maak je hier ook een budgetplan bij. Je bepaalt dus al van te voren, hoeveel budget jij wilt uitgeven aan trainingen en scholingen.

Waarom is een scholingsplan zo belangrijk?

Als je gaat voor een KIWA of HKZ keurmerk,  wordt er ook gevraagd naar een overzicht van jouw handelingen, maar ook wanneer je hiervoor de scholing hebt gevolgd. Met een scholingsplan laat je zien dat je bewust bent van het feit dat je zelf moet blijven door ontwikkelen en scholen. Je laat zien dat je bereidt bent om te investeren in je eigen ontwikkeling als zorgverlener. Ook kan het voor jezelf een fijn overzicht zijn.

 

Deel het artikelen met collega's

Diensten

Contact

Adres: Markerkant 10-13c 
1316 AA Almere

Tel: 036-2002271 (kantoortijden)
Email: info@gijw.nl

KvK: 72792698
BTW-nummer: NL002305740B11
CRKBO_Docent_Zwart
© 2022 Groei in je werk!
Website door: Yellowseed.nl
crossmenuchevron-up