Groei-in-je-werk-logo
Groei-in-je-werk-logo
Ja, Ik wil lid worden

Wet kwaliteit, klachten en geschillen Zorg

Voldoe aan deze wet met behulp van dit online programma!

Waarom kiezen voor het online programma Wet kwaliteit, klachten en geschillen Zorg?

Als ZZP’er in de Zorg wil je met een gerust hart zorg kunnen verlenen en er ook zeker van zijn dat je dit volgens de wet- en regelgeving doet.

Een belangrijke wetgeving waar jij als ZZP’er in de Zorg mee te maken krijgt, is de Wet kwaliteit, klachten en geschillen Zorg (Wkkgz). De wet maakt het mogelijk dat zorgverleners een laagdrempelige manier hebben om met hun klachten omgaan. Daarnaast stelt de wet het verplicht dat elke solistische zorgverlener zich moet aansluiten bij een geschillencommissie. Ook biedt de wet de mogelijk om aandacht te besteden aan patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg.

De informatie die je kan vinden over de Wet kwaliteit, klachten en geschillen Zorg is vrij algemeen opgesteld en soms moeilijk te begrijpen. Laat staan, goed aan de wet te kunnen voldoen, als de uitleg niet duidelijk is. omdat je als ZZP’er in de Zorg verplicht bent om aan de Wkkgz te voldoen, is het van belang om de inhoud van de wet te weten maar nog belangrijker, om de wet ook op de juiste wijze toe te passen in je onderneming.

Dat is ook de reden waarom het online programma is gemaakt. Het online programma maakt de Wkkgz voor elke zorgverlener begrijpelijk en goed toepasbaar.

Het programma Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg bestaat uit 5 modules.

De modules bestaan uit video’s en per module verschillende vragen om zelf met de verkregen informatie aan de slag te gaan. Het programma is in eigen tempo te volgen.

Bij aanschaf van het online programma, zijn alle 5 de modules meteen toegankelijk. Het online programma is te volgen in de online academie van Groei in je Werk!. De online academie van Groei in je Werk! bestaat uit een persoonlijke leeromgeving, waar jij alleen als deelnemer toegang tot hebt.

Wat is het doel?

Als ZZP’er in de Zorg wil je kwalitatieve en goede zorg leveren. In de wet is bepaald hoe deze zorg eruit moet zien en aan welke randvoorwaarden jouw geleverde zorg moet voldoen.
Dit online programma gaat jou helpen bij het toepassen van de Wkkgz op jouw eigen onderneming.

Op een begrijpelijke manier zal de Wkkgz worden uitgelegd in het online programma met als doel dat jij als zorgverlener voldoet en werkt volgens de wetgeving.
Ja, Ik wil mij inschrijven
trainingenvoordezorg-trainingenindezorg-scholingenindezorg-zorgscholing-zorgtraining-goedkopezorgtraining-bijscholenindezorg
 • Symbol-GIJW-gold-small
  "Jo-Vienna is een bevlogen collega en staat altijd voor anderen klaar. Geen vraag is voor haar teveel en ze deelt haar kennis graag met haar collega’s."
  Ilona
 • Symbol-GIJW-gold-small
  "Ik heb persoonlijk ervaring opgedaan met de begeleiding in het thuiszorgwezen als beginnend wijkverpleegkundige. Ik heb Jo-Vienna leren kennen als een ijverige, hulpvaardige, analytische en grensverleggende maar bescheiden collega. Ondanks de vele ervaringen die Jo-Vienna als beroepsbeoefenaar heeft opgedaan, blijft zij zich profileren, dat siert haar enorm!"
  Melissa
 • Symbol-GIJW-gold-small
  "Jo-Vienna is duidelijk een zorgmens met een sterk ondernemend vermogen. Ze is erg gedreven in haar vak. Het is al snel duidelijk dat kwaliteit erg hoog bij haar in het vaandel staat. Ze is erg flexibel, denkt graag met je mee en komt vaak met nieuwe inzichten. "
  Robin

Wat ga je leren in het online programma?

1-gijw-symbol

Wat is de Wet kwaliteit, klachten en geschillen Zorg?

Het ontstaan en achterliggende gedachte van de Wkkgz wordt in deze les verder uitgelegd. 
2-gijw-symbol

Het onderhouden van jouw eigen kwaliteitssysteem

Bij eigen cliënten ben je verplicht een dossier op te bouwen en op een veilige manier te bewaren. In les 2 ga je leren waar een kwaliteitssysteem uit bestaat en hoe je dit zelf kan vormgeven en bijhouden.
3-gijw-symbol

Klachten

De Wkkgz biedt de mogelijkheid voor cliënten om een klacht in te dienen bij onvrede. In les 3 ga je aan de slag met de klachtenprocedure van jouw onderneming. 
4-gijw-symbol

Leren van incidenten en reflecteren

Een incident op de werkvloer is nooit fijn. In deze les ga je leren hoe je een goede procedure op te zetten voor het melden van incidenten en hoe je hier op gestructureerde wijze op kan reflecteren. 
5-gijw-symbol

Overige verplichtingen vanuit de Wkkgz

Overige verplichtingen uit de Wkkgz  zoals het hebben van een geldige VOG en de vergewisplicht worden verder toegelicht in les 5. 
12-gijw-symbol

Voldoe aan de wet!

Als ZZP'er in de Zorg ben je verplicht om aan de Wkkgz te voldoen. Tijdens het online programma ga je zelf aan de slag met de Wkkgz en maak je het toepasbaar op jouw eigen onderneming. 
Ja, Ik wil mij inschrijven

Schrijf je vandaag nog in voor het online programma: Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg

Het programma kan je in eigen tempo doorlopen en blijft na aanschaf altijd voor jou toegankelijk.
Ja, Ik wil toegang tot de training
Investering: €150 inclusief BTW

Veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik het online programma volgen?

Bij aanschaf van het programma staan alle 5 de modules al meteen voor jou klaar. Je kan zelf het tempo bepalen. 

Voor wie is het programma geschikt?

Het programma is geschikt voor elke ZZP’er in de Zorg. Ongeacht hoeveel ervaring je hebt. Elke ZZP’er in de Zorg moet zich namelijk voldoen aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg.

Beschik ik na de cursus over voldoende informatie om zelf aan de slag te gaan?

Zeker, op een begrijpelijke manier zal de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg worden toegelicht en krijgt je tips om dit toe te passen in je eigen onderneming. Doordat het online programma ook bestaat uit verschillende werkboeken, wordt je ook uitgedaagd meteen met de lesstof aan de slag te gaan.

Wat als ik het programma niet waardevol vind?

Op de website vind je een aantal gratis documenten om te downloaden. Een aantal van deze documenten komen ook terug in het online programma en kan je een beeld krijgen van wat je kan verwachten van het online programma. Uiteraard gaan we in het online programma vooral de diepte in, dus wordt het alleen maar waardevoller.

Is de online leeromgeving van het programma hetzelfde als de online omgeving van het lidmaatschap van Groei in je Werk!?

Nee, de online programma’s worden in een aparte online omgeving gemaakt en geplaatst. Het is niet hetzelfde als het online ledenpagina van Groei in je Werk!
© 2024 Groei in je werk!
Website door: Yellowseed.nl
crossmenuchevron-up